Taloinfo.com helpottaa asukasviestintää ja materiaalivalintoja

Posted by Valtteri Kautto on Mar 15, 2018 10:49:16 AM

Suomalainen rakennusalan konserni Lehto Group otti käyttöönsä Taloinfo.com-palvelun syksyllä 2017. Verkkopohjaista sovellusta käytetään muun muassa korjausrakentamisen projekteissa niin asukasviestinnässä kuin materiaalivalinnoissa. Lehto Groupilla myös laskutusjärjestelmä on integroitu Taloinfo.com-palveluun. Keväällä käyttöön otettava palvelu 2.0-versio ottaa huomioon myös EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset.

 

– Käytössämme aikaisemmin ollut asukasviestintäjärjestelmä olisi vaatinut päivittämistä ja isoja muutoksia. Päädyimme Taloinfo.com-palveluun kartoitettuamme erilaisia vaihtoehtoja. Vakuutuimme palvelun ominaisuuksista, jotka sopivat hyvin meidän tarpeisiimme, kertoo kehityspäällikkö Jaakko Pelkonen Lehto Groupin korjausrakentamisen palvelualueelta.

Lehto Group käyttää Taloinfo.com-palvelua erilaisissa korjausrakentamisen projekteissa. Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat
sujuva viestintä eri ryhmien välillä sekäasukkaiden mahdollisuus tehdä materiaalivalintoja suoraan palvelun kautta.

– Suurin ero aikaisempaan järjestelmäämme on se, että nyt osakkaat voivat itse valita materiaalinsa suoraan nettikaupasta. Lisäksi olemme saaneet Taloinfo.com-palvelun myötä muutamia uusia ominaisuuksia, kuten TR-mittaukset, työvaiheilmoitukset ja muut lomakepohjat työmaan dokumentaation hallintaan.

GDPR-yhteensopiva järjestelmä

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta eli GDPR:ää (General Data Protection Regulation) aletaan soveltaa 25. toukokuuta alkaen. Uusi tietosuoja-asetus laajentaa ja tarkentaa henkilön oikeuksia omiin henkilötietoihinsa sekä rekisterinpitäjän ja käsittelijän velvollisuuksia.

– Kevään aikana julkaistava Taloinfo.com-palvelun 2.0-versio täyttää EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset, ja tällä on meille iso merkitys. Palvelussa on muun muassa rekisteriselosteet valmiina, ja asetuksen vaatima tietojen poisto järjestelmästä onnistuu. Myös dokumentointi on mietitty tietosuoja-asetuksen kannalta, kertoo Jaakko Pelkonen.

Integraatio laskutusjärjestelmään nopeuttaa ja helpottaa

Lehto Group integroi Taloinfo.com-palvelun osaksi laskutusjärjestelmäänsä. Asukkaiden materiaalivalinnoista syntyy paljon yksittäisiä laskuja, joiden hallinnointi ilman helppokäyttöistä järjestelmää olisi hankalaa. Taloinfo.com-sovelluksen avulla tuote-ja hintatiedot siirtyvät automaattisesti laskutusjärjestelmään.

– Kun asukkaiden materiaalitilaukset tulevat suoraan laskutusjärjestelmään, ei tilauksia jää vahingossa laskuttamatta. Integrointi tulee helpottamaan ja nopeuttamaan materiaalivalintojen laskutusta huomattavasti. Integraation rakentaminen on onnistunut sujuvasti ja sovitussa aikataulussa, sanoo Jaakko Pelkonen.

Käyttöönotto sujunut ongelmitta

Jaakko Pelkonen kiittelee Taloinfopistecomista saatua apua ja opastusta.

– Olemme saaneet käyttöönottoon ja tietojen syöttämiseen hyvin koulutusta ja apua. Yleisesti ottaen siirtyminen on onnistunut sujuvasti.

– Olemme olleet palveluun tyytyväisiä, ja odottelemme uutta Taloinfo.com 2.0 -versiota innolla. Kuvalliset käyttöohjeet, joita Taloinfopistecom on luvannut tämän vuoden aikana, tulevat helpottamaan asukkaita ja muita käyttäjiä.

Jaakko Pelkonen on työskennellyt Lehto Groupin palveluksessa reilut kymmenen vuotta. Lehto Group on suomalainen rakennusalan konserni, jonka kehittämä talousohjattu toimintamalli tehostaa rakentamisen tuottavuutta, varmistaa rakentamisen laadun sekä tuottaa asiakkaille merkittäviä aika- ja kustannushyötyjä.

Yritys työllistää noin 1 200 henkilöä, ja liikevaihto oli noin 594 miljoonaa euroa vuonna 2017. Yhtiöllä on yksitoista toimipaikkaa Suomessa, ja pääkonttori sijaitsee Kempeleessä.